28 Mayıs 2007

Kukla Balon


Malzemeler:

* Orta büyüklükte 1 adet balon
* 2 su bardağı un
* Küçük boy huni
* Gazlı kalem
* Yün, renkli ip
* Yapıştırıcı

YAPILIŞI:
Önce bir yetişkin tarafından balon şişirilir ve yumuşatılır. Havası alındıktan sonra huni yardımıyla içine un doldurulur. Balon dolduğunda ağzı bağlanır. Böylece balon, oyun hamuru kıvamına gelmiş olur. Balon elle yoğurularak değişik yüz biçimleri oluşturulur. Ardından gazlı kalemle ağız, burun ve gözler çizilir. Yün parçalarından saçlar yapılır. Eğitimsel Değeri:Boyama ve kesme faaliyetleri nedeniyle çocuğun küçük kaslarının etkili bir biçimde kullanılması sağlanır.Kesme, yapıştırma, bağlama etkinlikler çocuğun el-göz kordinasyonun gelişmesini sağlar.

24 Mayıs 2007

Sobe Oyunu

Latife öğretmenim (laguer90.blogspot.com) in sobesini geç de olsa yerine getiriyorum. :)) Ve vazgeçemediğim cicilerimi sizlerle paylaşıyorum.


İlk olarak bisikletimle başlamak istiyorum. Şimdilik evin içinde gezinmeye çalışıyorum. Pedalları çevirmeyi tam olarak öğrenince, sokak ta da gezeceğim. :-D


Bu benim ilk bebeğim. Aynı zamanda da çok amaçlı bir eşya. Stres topu niyetine ve yastık olarak da kullanabiliyorum. :)))



Bu da en yeni bebeğim. Mehtap ablam (eftelya88.blogcu.com) geçen doğumgünümde taa Diyarbakır'dan yollamış bana. Bu yüzden bebeğimin adı da Eftelya. :)


Ve oyuncak laptopum. Bir alışveriş kataloğunda görüp tutturunca, babam almak zorunda kaldı. :) İyi ki de aldırmışım; hem eğlendirici, hem öğretici 50'ye yakın oyunu var.



Son olarak, mataram. Özellikle yazın onu yanıma almadan dışarıya çıkmam.


İşte vazgeçemediğim cicilerim bunlardan ibaret. Özellikle sobelemek istediğim birileri yok. İsteyen arkadaşlarım bu oyunumuza katılabilir.


22 Mayıs 2007

Haydi Boyama Yapalım





KİTAP EN İYİ DOSTUMUZDUR

Hülya, kitap okumayı çok severmiş. Boş zamanlarını sürekli kitap okuyarak, yeni bilgiler öğrenerek geçirirmiş. Hülya’nın arkadaşı Cem ise hiç kitap okumaz, boş zamanlarını bilgisayarın başında oyun oynayarak harcarmış. Bir gün Cem doğum gününü kutlamak için Hülya’yı ve diğer arkadaşlarını davet etmiş. Arkadaşları Cem’e oyuncaklar, bilgisayar oyunları hediye etmiş. Hülya ise Cem’e bir hikaye kitabı almış. Cem, Hülya’nın hediyesiyle hiç ilgilenmeden hemen yeni bilgisayar oyunlarıyla oynamaya başlamış. Bir gün Cem`in bilgisayarı bozulmuş. Cem oynayacak oyun bulamadığı için çok sıkılmış. Odasında kendisine yeni bir oyuncak ararken Hülya’nın ona doğum gününde hediye ettiği hikaye kitabını bulmuş. Önce “bir iki sayfa okur, sonra da sokağa oynamaya giderim” demiş ama kitabı okudukça çok hoşuna gitmiş . Kitaptaki hikayelerin hepsi birbirinden güzelmiş Cem, okudukça yeni yeni şeyler öğreniyormuş. Kitabı bitirince “keşke daha önce bilgisayar oynamak yerine kitap okusaydım. Kitaplar oyunlardan daha güzel hem de çok eğlenceli. Bundan sonra ben de hep kitap okuyacağım” demiş. Hülya da arkadaşı Cem`in kitap okumaya başladığını duyunca çok sevinmiş. Ona kendi kitaplarından ödünç vermiş. Bundan sonra Cem daha az bilgisayar oyunu oynamış, kendisine yeni kitaplar almış ve vaktini boşa harcamamış.

16 Mayıs 2007

Haritada İllerin Yerini Bulabilir Misin??


İşte sizlere eğlenceli ve faydalı bir oyun.
Resimdeki açıklama yeterlidir sanırım...
Kolay gelsin çocuklar.





12 Mayıs 2007

CANIM ANNEME...



Örneğimsin iyilikte,
Veren elsin anneciğim.
İnceliği güzellikte,
Deren elsin anneciğim.

Sen ağaçsın, ben bir yaprak,
Ben fidanım, sense toprak,
Evimizde, tertemiz, ak,
Açan gülsün anneciğim.

Ayağında cennet yolu...
Anneciğim, gül kokulu.
Sımsıcacık, sevgi dolu,
Esen yelsin anneciğim.

Sevgin bana güven verir,
Derdim biter, erir bir bir.
Sensin en duygulu şiir,
Bir masalsın anneciğim.

ANNELER GÜNÜN KUTLU OLSUN ANNECİĞİM. !!
SENİ ÇOK SEVİYORUM...


07 Mayıs 2007

Sevimli Oda



Hadi bakalım cimcimeler
yaşadınız gene !...


yın bakalım, odamızı dekore edelim beraber.

*****


benim odam böyle oldu ya sizin ki ?

04 Mayıs 2007

İki Güzel Gün...

Geçen çarşamba tezyemin kızının yıl sonu müsameresi için, annemle Tekirdağ'a gittik. Haftaiçi olduğundan, babam bizimle gelemedi. Kuzenimin adı Ece. Anasıfına gidiyor. İki aydır bu gösteri için hazırlanıyorlardı. Teyzem de, Ece de çok heyecanlıydı. İşte o güzel gösteriden bazı resimler...

Kırmızılı olan, kuzenim Ece...

Ece horoz olmuş... :)) (ortada)



Gösteriden sonra Ece bana okulunu gezdirdi. Anasınıfındaki oyuncaklarla oynadık. O kadar çok oyuncak vardı ki, oradan ayrılmak zor oldu. Bir an önce büyüyüp ben de anasınıfına gitmeyi istiyorum.




Ertesi gün Akbank Çocuk Tiyatrosu'nu izlemeye gittik. O da çok güzeldi. Tiyatrocu abiler, ablalar, oyunlar ve şarkılar eşliğinde bize masallar anlattılar.




Tiyatro bitince de doğru çocuk bahçesine. Sahil kenarındaki büyük parka gittik. Salıncaklar, kaydıraklar derken vaktin nasıl geçtiğini anlamadım.


Anneannem, Ece ve ben...


Çok güzel iki günün sonunda Çorlu'ya, evimize geri döndük.